Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale
Essendine Mansions, Maida Vale Essendine Mansions, Maida Vale

Essendine Mansions, Maida Vale

Within a beautiful period building in Maida Vale sits this property which has been fully renovated and reworked, the project was completed last year. The architects brief was to increase the usable area and transform the space into a unique and modern family home. The result is a larch clad box, designed and constructed by the architect, which revolutionised the mechanisms and living behaviour throughout. The original staircase had to be subsequently moved back to open up the living space, while the kitchen was brought forward to be enclosed within the box. The box opens to the living area, creating a sociable atmosphere, but when closed it cleverly tidies away any kitchen activity to instantly remove it from the space.

By combining the kitchen with the dining and sitting areas, the overall space of the living area increases while also allowing immense natural light from the front windows to flood throughout. In addition, it also closes off the private zone of the home, incorporating two guest bedrooms and a shared bathroom, comfortably behind the kitchen on the rear facade of the building.

Area: 1800 sq ft